RAJCIC

Odbrana je bila mnogo bitna, a kad je igramo tako onda su tu i intervencije golmanki, rekla je golmanka rukometasica Buducnosti Marina Rajcic.

Cuvena odbrana iz Podgorice ponovo je zastrasila Evropu i to samo dvije sedmice nakon sto se cinilo da vise i nije toliko celicna. Sve ono sto je nedostajalo u igri rukometasica Buducnosti na startu sezone protiv Bresta krasilo je crnogorskog velikana u 3. kolu Lige sampiona protiv Ramniku Vlcee 23:19, u subotu u Moraci”.

A u idealnoj defanzivnoj noci Dragana Adzica ponovo je na golu dvostrukog prvaka Evrope zablistala Marina Rajcic, koja je sa 14 odbrana i skinutim sedmercem smirila” rukometasice rumunskog sampiona.

“Bilo je to nase vece. Odbrana je bila mnogo bitna, a kad je igramo tako onda su tu i intervencije golmanki”, bila je kao i uvijek skromna Rajciceva u razgovoru za Dnevne novine.

“Na kraju utakmice osjecaj je bio fenomenalan i taj osjecaj treba da imamo stalno”, dodala je Rajcic.

Mec protiv Ramniku Vlcee tako je pokazao da su plave dame” dobro naucile lekciju od Bresta (35:32) u Moraci”.

“Utakmica protiv Bresta se nece i ne smije da se ponovi”, nema dilemu Marina.

Jedna stvar u vezi te utakmice, ipak, je pozitvna…

“Mogu reci ako je bas morao da se dogodi taj mec, onda je najbolje sto se desio na pocetku sezone”, smatra Rajcic.

Buducnost je protiv Bresta odigrala najlosiji mec sezone, protiv Ramniku Vlcee najbolji. Moze li tim Dragana Adzica jos da raste, da igra jos bolje?

“Naravno da moze. Ovim tempom trebamo da nastavimo da igramo, a poslije ce pobjede biti kruna naseg dobrog odnosa na terenu”, jasna je golmanka Buducnosti.

Rajcic je blistala u subotu u “Moraci”, Emili Sando je bila odlicna u prethodnom kolu protiv Bitighajma u gostima – dvije golmanke Buducnosti se sjajno dopunjuju” na startu sezone.

Uz njih tu je i talentovana Anastasija Babovic da uskoci kada je potrebno.

“Naravno da je u tome nasa snaga jednostavno ne postoji bojazan koja god od nas da stane na gol. Dobro radimo i imamo dobru saradnju u jednom timu imamo nas mali tim”, objasnila je Rajciceva.

Prva tri kola Lige sampiona su prohujala” da li postoji neki tim koji je ostavio poseban utisak?

“Sve su ekipe dobre, a za razliku od prosle sezone najvise me je iznenadila upravo ekipa Bresta. Medutim, jasno je da nema opustanja ni protiv koga svi mogu da iznenade”, zakljucila je Marina.

Rukometasice Buducnosti sada ce imati sedmicu vise za odmor, a naredni izazov u Ligi sampiona ocekuju ih prvog dana novembra u revansu protiv Ramniku Vlcee.

0 comments

You must be logged in to post a comment.