DZUDOVIC

I ekipa i strucni stab rade na tome da odemu u Englesku i prikazemo se u sto boljem svjetlu, da pokusamo da odgovorimo zahtjevima i da damo sve od sebe, a tamo neka pobijedi bolji, rekao je asistent u strucnom stabu Faruka Hadzibegica, Miodrag Dzudovic.

Fudbaleri Crne Gore trenirali su veceras na Gradskom stadionu u Podgorici, gdje su odradili posljednji trening uoci sjutrasnjeg puta za glavni grad Engleske.

Dzudovic je u razgovoru sa novinarima kazao da “sokoli” u London idu da daju sve od sebe.

“Ovakve teske situacije desavaju se u sportu. Ali, pokusavamo profesionalno da se odnosimo ka nasim zadacima, obavezama i pripremi same utakmice sa Engleskom. I ekipa i strucni stab radimo na tome da odemu u Englesku i prikazemo se u sto boljem svjetlu, da pokusamo da odgovorimo zahtjevima i da damo sve od sebe, a tamo neka pobijedi bolji”, kazao je Dzudovic na brifingu sa predstavnicima medija.

Crna Gora je ranije izgubila sanse da se plasira na EURO 2020, ali to ne znaci da ekipi nedostaje motiva.

“U podredenoj smo situaciji, ali mi iz toga treba da trazimo motiv vise. Svako u sebi, kako individualno, tako i ekipno. Trazimo motiv, imamo svoje ime i prezime, imamo drzavu koju predstavljamo, tako da je to nas motiv. I plus fudbalski, da pokazemo da znamo da igramo, da pokusamo da ponovimo neke dobre stvari koje su do sada bile i dodamo na to, kao pocetak procesa stvaranja ekipe za Ligu nacija. Siri se baza igraca, tako da svi radimo na tome”, objasnio je Dzudovic.

Upravo je Dzudovic prije nesto vise od devet godina bio dio ekipe koja je na “Vembliju” remizirala bez golova sa Engleskom.

“Za taj stadion me vezu lijepe emocije, nadam se da ce tako ostati i poslije ove utakmice”, uz osmjeh je kazao Dzudovic.

U cetvrtak vece na velikim iskusenjima bice defanziva “sokola”, ciji je dio golman Danijel Petkovic.

“Svi otprilike znamo kakav nas mec ocekuje. Igrali smo sa njima kuci, tada je bilo veoma tesko. Znamo kakva su oni ekipa, sto mozemo da ocekujemo na terenu i pripremamo se da na najbolji moguci nacin iznesemo duel sa Englezima. Probacemo da uradimo sve sto je do nas. Oni igraju 1000. utakmicu, to im daje vjetar u leda, igra se na ‘Vembliju’ i bice to spektakl. Ali, sve te stvari motivisu i nas. Nadam se da cemo adekvatno odgovoriti na zahtjeve koje je postavio selektor”, porucio je golman Crne Gore.

Petkovic se nada da “sokoli” mogu pokvariti slavlje “gordog Albiona”.

“Iskreno se nadam da mozemo, ocekujem i da hocemo. Jesmo oslabljeni, ali momci koji su tu zele da pruze najbolje. Tesko je sada na taj nacin pricati, jer igramo sa odlicnim protivnikom”, smatra cuvar mreze francuskog Anzea.

“Hrabri sokoli” sjutra ujutro putuju za London. Zvanicni trening na “Vembliju” odradice od 19 sati i 30 minuta casova po lokalnom vremenu.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • Tunel Sozina opslužio 2,75 miliona vozila
    on 07/09/2024 at 16:24

    Tunel Sozina je od početka godine opslužio skoro 2,75 miliona vozila.

  • Ove godine preko 9.000 novozaposlenih
    on 07/09/2024 at 16:17

    U Crnoj Gori je na kraju avgusta bilo 32,6 hiljada nezaposlenih, tri odsto manje nego u julu, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

  • Ubrzati izgradnju gasovoda kroz Crnu Goru
    on 07/09/2024 at 10:09

    Crna Gora i Italija su kroz istoriju snažno povezane, susjedski odnosi su na visokom nivou, međutim uvijek ima prostora da se ekonomska saradnja poboljša, a naš zajednički zadatak je da na tome radimo, stvarajući konekcije sa poslovnom zajednicom i investitorima, konstatovano je prilikom susreta ministra rudarstva, nafte i gasa Admira Šahmanovića i Andreine Marsela, ambasadorke Italije u Crnoj Gori.

  • Krvavac: Plate i penzije veće, cijene niže
    on 07/09/2024 at 09:11

    Implementacijom programa ES2 i limitiranjem cijena u trgovinama stvorili smo pretpostavke da građani imaju na raspolaganju veće plate i penzije i niže cijene, čime se unapređuje njihova kupovna moć, a čemu već svjedočimo kroz niže cijene preko 1000 artikala u marketima, poručio je član predsjedništva Pokreta Evropa sad Branko Krvavac.

  • Namirnice značajno pojeftinile
    on 07/09/2024 at 08:47

    Kilogram domaćeg sira pojeftinio je za oko 32 centa, litar jogurta za 30 centi, litar trajnog mlijeka u tetrapaku i svježeg mlijeka za 10 centi, stoni margarin je jeftiniji za 27 centi, kokošija pašteta za 33 centa, kilogram krompira za 10 centi, pasulja za 31 cent, tegla džema za oko 12 centi, pakovanje dječjih pelena od 40 komanda za 70 centi, abrazivno sredstvo sa čišćenje za 17 centi...

  • Od nagradnih i igara na sreću prihodovali 18 miliona eura
    on 07/09/2024 at 06:17

    Crna Gora je od nagradnih i igara na sreću u prvih sedam mjeseci po osnovu koncesionih naknada zaradila oko 18 miliona eura, što je preko 80 odsto veći prihod nego u istom periodu prošle godine. Samo u julu je prihodovala tri miliona i dvije stotine hiljada eura, kaže za Radio Crne Gore direktor Uprave za igre na sreću Spasoje Papić.

  • Parlament usvojio Evropu sad 2, srećna veća primanja svim građanima
    on 06/09/2024 at 22:16

    Premijer Milojko Spajić oglasio se na mrezi X nakon današnjeg glasanja u Parlamentu.

  • "Od oktobra veće sve plate, od januara penzije"
    on 06/09/2024 at 21:17

    Skupština Crne Gore je na večerašnjoj sjednici usvojila sve zakone potrebne za sprovođenje programa Evropa Sad! 2 po kome će od oktobra 2024. biti uvećane sve plate, a od januara 2025. i sve penzije", saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

  • Drobnjak: Penzije mogu biti samo veće; Vuković: U strategiji nije ono što je prethodno obećano
    on 06/09/2024 at 19:33

    Direktor Fonda PIO Vladimir Drobnjak kazao je da će penzije biti sigurne i da neće doći do njihovog smanjenja već da mogu biti samo veće. Miloš Vuković iz Fidelity consulting je istakao da ono što je navedeno u Fiskalnoj stategiji nije ono što je obećano građanima.

  • Građani različito o akciji, analitičari upozoravaju na kratkoročnost rješenja
    on 06/09/2024 at 18:51

    Počela je akcija "Limitirane cijene", u okviru koje je obuhvaćen 71 proizvod i više od 1.000 artikala. Građani različito gledaju na akciju, a naša ekipa posjetila je jedan od marketa i provjerila ima li razlike u cijenama. Istraživali smo i kakvi su dugoročni efekti ove akcije.