ODBRANA KNEZEVICA

Odbrana odbjeglog biznismena i predsjednika Atlas Grupe Duska Knezevica predala je dopunu krivicne prijave protiv Glavnog specijalnog tuzioca Milivoja Katnica, Vlatka Rasovica, Dorda Durdica i vise drugih NN izvrsilaca – pripadnika policije Specijalnom drzavnom tuzilastvu u Podgorici.

“Dopuna krivicne prijave podnijeta je protiv Glavnog specijalnog tuzioca Milivoja Katnica, zato sto je, tokom 2019. godine, sa umisljajem, svjestan svog djela i njegove protivpravnosti, iskoriscavanjem svog polozaja i ovlascenja, organizovao kriminalnu grupu ciji su pripadnici policajci, sa ciljem da vrse pritisak na nezakonit nacin na Durdica I Rasovica da bi dali lazne iskaze u krivicnim postupcima koji se vode

protiv Duska Knezevica pred SDT u Podgorici”, navodi se u saopstenju Knezeviceve odbrane.

U prijavi se tvrdi da je Katnic dao instrukcije sluzbenicima policije da izvrse pritiske na Durdica i Rasovica da daju lazne iskaze.

“Da bi na nezakonit nacin pomogli tuzilastvu da bez osnova podigne nezakonite optuznice protiv Duska Knezevica. Navedene optuznice su podignute samo na osnovu laznih iskaza svjedoka (lica koja su nezakonito i bez osnova stekla status svjedoka saradnika)”, kazao je Knezevicev advokat Zdravko Dukanovic.

Odbrana trazi da se kao svjedoci ispitaju i predsjednik Crne Gore Milo Dukanovic I Branimir Gvozdenovic iz Podgorice i da se putem video konferencije ispita osteceni Dusko Knezevic.

“Odbrana Duska Knezevica ocekuje hitno postupanje po navodima ove krivicne prijave radi pokretanja krivicnog postupka protiv Milivoja Katnica i vise drugih NN sluzbenika policije, zbog izvrsenja krivicnog djela zloupotreba sluzbenog polozaja iz clana 416 stav 3 Krivicnog zakonika Crne Gore, kao i protiv Dorda Durdica i Vlatka Rasovica zbog izvrsenja krivicnog djela Davanje laznog iskaza iz clana 389 stav 4 u vezi stava 1 Krivicnog zakonika Crne Gore”, saopstio je Dukanovic.

0 comments

You must be logged in to post a comment.