NA KONGRESU EPP U ZAGREBU

Delegacija Bosnjacke stranke koju predvode potpredsjednik Osman Nurkovic i politicki direktor Suljo Mustafic, na Kongresu Evropske narodne partije (EPP) u Zagrebu imala je brojne susrete sa visokim zvanicnicima EPP.

Predstavnici BS su cestitali novoizabranom predsjedniku EPP Donaldu Tusku, iskazajuci spremnost za punu posvecenost saradnji sa EPP i daljim evropskim integracijama Crne Gore”, saopsteno je iz Bosnjacke stranke.

U razgovoru je, kako se navodi, ocijenjeno da su programska stremljena i zalaganja BS prepoznati od strane evropskih partnera bili najbolja preporuka za uclanjenje BS u najjacu politicku grupaciju u Evropskom parlamentu.

“Ocekujte punu podrsku za sve aktivnosti Bosnjacke stranke, koje doprinose jacanju demokratskih procesa i i osnazivanju proevropskih snaga”, kazao je Tusk.

U saopstenju se navodi i da je komesar Evropske komisije Johanes Han iskazao zahvalnost predstavnicima BS za doprinos u izgradnji demokratskog ambijenta, osnazivanju institucija i procesa vladavine prava i slobode medija.

“Predstavnici BS razgovarali su i sa poslanikom evropskog parlamenta Manfredom Veberom i drugim brojnim zvanicnicima EPP”, dodaje se u saopstenju Biosnjacke stranke.

0 comments

You must be logged in to post a comment.