IZBOR PORTALA

Pregled vijesti za 22. novembar, koje ste mozda propustili, do 17 sati.

Pregovaraju da u projektu budu svi stanovi

Crna Gora je vec zapocela razgovore sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope oko finansiranja cetvrte faze projekta Hiljadu plus u iznosu od 20 miliona eura, saopstio je generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja Marko Canovic.

On je u Jutarnjem programu RTCG saopstio da su predali aplikaciju, cije odobrenje ocekuju u narednuim danima, te potpisivanje ugovora do kraja godine.

Veliki napredak u krivicnom procesuiranju nasilja

U Crnoj Gori u posljednih 15 godina ostvaren je veliki napredak u pravnom i krivicnom procesuiranju predmeta koji se odnose na nasilje prema zenama, kazao je specijalista sudske medicine, Nemanja Radojevic.

On je kazao da je osobitost crnogorskog drustva, u smislu izrazito patrijarhalnog odnosa, jedan od elemenata zbog kojih je porodicno nasilje i dalje na visokom nivou.

Bozo Koprivica dobitnik nagrade “Veljko Mandic”

Dramaturg i pisac, Bozo Koprivica, ovogodisnji je dobitnik nagrade “Veljko Mandic”, koja se dodjeljuje za poseban doprinos pozorisnom stvaralastvu, saopsteno je na konferenciji za novinare u Niksickom pozoristu.

Koprivici ce to prestizno priznanje biti uruceno 28. novembra na svecanom otvaranju 16. Medunarodnog festivala glumca u Niksickom pozoristu.

Do sudara vozova nije moglo doci

Bezbjednost zeljeznickog saobracaja na pruzi Podgorica-Bar ni u jednom trenutku nije bila ugrozena, a bombasticni medijski naslovi samo kolebaju korisnike usluga Zeljeznickog prevoza Crne Gore.

Tako je direktor Sektora za upravljanje i regulisanje saobracaja Batric Nikovic prokomentarisao informaciju objavljenu u pojedinim medijima da su mjerna zeljeznicka kola, nakon sto su prosla raskrsnicu na crveno svjetlo, u nekoliko minuta izbjegla sudar sa putnickim vozom koji je otpremljen iz Virpazara.

Brajovic ocekuje da na sjednicu dodu Katnic i Stankovic

Predsjednik Skupstine Crne Gore Ivan Brajovic zatrazio je da se na sjednici Odbora za za politicki sistem, pravosude i upravu razmotri poseban izvjestaj o radu Tuzilackog savjeta i Drzavnog tuzilastva za period januar-novembar 2019. godine.

Brajovic je naglasio da ocekuje da ce sjednici Odbora prisustvovati vrsilac duznosti Vrhovnog drzavnog tuzioca Ivica Stankovic i Glavni specijalni tuzilac Milivoje Katnic i da ce sa punom odgovornoscu postupiti prema ovom zahtjevu Skupstine Crne Gore, odnosno njenog nadleznog Odbora.

0 comments

You must be logged in to post a comment.