TRENER CRNOGORSKIH GOLMANKI

Vec u startu moze se zakljuciti da ce Japan biti sjajan domacin, od samog doceka na aerodromu, do svakodnevne paznje koju nam poklanjaju, kazao je trener golmanki reprezentacije Crne Gore Novak Ristovic.

Nase rukometasice polako se adaptiraju na azijski kontinent, gdje ih je sacekala topla dobrodoslica.

Nakon skoro dva dana boravka u ostrvskoj zemlji stice se utisak da bi ovaj kontinent mogao puno toga dobrog da donese nasem timu. Kao 2010. godine kada su juniorke na Svjetskom prvenstvu osvojile bronzanu medalju. Tada su u Juznoj Koreji sjajne karijere najavile igracice iz sadasnjeg seniorskog tima koji ce 30. novembra debitovati utakmicom protiv Senegala.

“Ovo je, zaista, poseban osjecaj, neki sasvim novi svijet”, bio je prvi komentar trenera golmanki Novaka Ristovica.

Hliljade kilometara igracice i strucni stab ostavili su iza sebe.

“Prisutan je umor od velikog puta, medutim, kompletan strucni stab, na celu sa fizioterapeutima daje sve od sebe da takvo stanje brzo i nestane”, dodaje Ristovic.

Spektakl je u najavi. Na svakom koraku osjeca se moc rukometa. Javnost poklanja ogromnu paznju gostima i predstojecem sampionatu.

“Vec u startu se moze zakljuciti da ce Japan biti sjajan domacin, od samog doceka na aerodromu, do svakodnevne paznje koju nam poklanjaju. Stvara se utisak da je pocela euforija koju donosi Svjetsko prvenstvo”, kazao je Ristovic.

Od treceg kola prakticno krece brba oko bodova i prolaza u narednu rundu. Ristovic smatra da Spanija, Rumunija i Madarska imaju kvalitetne golmane.

“Sve tri reprezentacije, koje smatramo za najozbiljnije rivale, imaju odlicne golmane. Najiskusnije su Navaro i Darli Zogbi de Paula iz Spanije. Madarski golmani brane u timovima koji su godinama u vrhu evropskog klupskog rukometa. A sto se tice rumunskih golmana, istako bih Dedu, koja je imala nekoliko fantasticnih partija u dresu Bukuresta”, ocijenio je Ristovic.

Crna Gora ima snagu sa gola. Trio Marina Rajcic, Marta Batinovic i Ljubica Nenezic, mogu puno. Pokazale su to u jedinoj provjeri pred SP u Stutgartu sa Njemackom.

Ostavile su dobar utisak u Njemackoj i na put krenule u odlicnom raspolozenju. Strucni stab i igracice vjeruju u provjerenu snagu sa gola.

“Zadrzati nivo komunikacije koji imamo, kvalitetna priprema za svakog protivnika, recept je za jak i cvrst posljednji stub odbrane”, zakljucio je Ristovic.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • Manja inflacija, unutrašnja politička dešavanja predstavljaju rizik
    on 18/10/2024 at 05:34

    Svjetska banka (SB) saopštila je da će se ekonomski rast Crne Gore ove godine usporiti na 3,4%, u odnosu na 6,3% u 2023. godini, zbog slabije turističke sezone, potvrđujući svoju projekciju iz juna.

  • Mujović: Utvrđen tačan prihod radnika Željezare na mjesečnom nivou
    on 17/10/2024 at 17:12

    Zadatak radnika Željezare jeste da intenziviraju svoje aktivnosti na izradi konstrukcija za solarne panele i betonskih blokova i ono što je vrlo važno jeste da se tačno zna koliki mora biti prihod radnika Željezare na mjesečnom nivou, kako bi kompanija poslovala na jedan adekvatan način i kako bi zaposleni zarađivali za svoje bruto lične dohodke, saopštio je ministar energetike Saša Mujović nakon sastanka sa radnicima i rukovodostvom Željezare Nikšić i EPCG.

  • Saveljić razriješili zbog neodgovornog upravljanja kompanijom
    on 17/10/2024 at 15:18

    Nekadašnja direktorica EPCG Solar gradnje Valerija Saveljić razriješena je jer je, između ostalog, neodgovorno upravljala kompanijom, nije realizovala sve poslove te nije poštovala odluke osnivača piše u obrazloženju za smjenu koji je razmotrio i usvojio Odbor direktora EPCG Solar gradnje.

  • Predstavnici Vlade prvi put u fabrici mermera nakon više od 40 godina
    on 17/10/2024 at 14:36

    Maljat Stone AD u Danilovgradu, čuveni bivši Mermer - najstarije preduzeće u Crnoj Gori koje se bavi obradom mermera, prvi put su obišli predstavnici Vlade za 48 godina postojanja.

  • "Više od 30 novih projekata u Predlogu kapitalnog budžeta za 2025."
    on 17/10/2024 at 14:17

    Više od 30 novih projekata biće u Predlogu kapitalnog budžeta za 2025. godine, saopšteno je nakon sjednice Savjeta za javne investicije, kojim predsjedava premijer Milojko Spajić, uz učešće resornih ministara i ključnih institucija u realizaciji kapitalnih projekata.

  • Svjetska banka: Rast naredne godine 3,5 odsto
    on 17/10/2024 at 13:21

    Crnogorska ekonomija će naredne godine rasti 3,5 odsto, što je 0,7 procentnih poena više u odnosu na raniju prognozu, navodi se u najnovijem izvještaju Svjetske banke (SB).

  • Svjetska banka prognozira usporavanje ekonomskog rasta u CG na 3,4 odsto
    on 17/10/2024 at 11:24

    Nakon tri godine snažnog rasta nakon pandemije očekuje se usporavanje ekonomskih aktivnosti, procjenjuju u Svjetskoj banci (SB). U ovoj godini prognoziraju usporavanje ekonomskog rasta u Crnoj Gori na 3,4 odsto, saopštio je ekonomista SB za Crnu Goru Milan Lakićević.

  • EPCG projektuje da će do 2028. cijena struje godišnje rasti šest odsto
    on 17/10/2024 at 10:04

    Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) projektuje da će u naredne četiri godine cijene struje za distributivne potrošače, što uključuje i domaćinstva, prosječno rasti šest odsto godišnje, navodi se u četvorogodišnjem poslovnom planu energetske kompanije, datiranom u prvom dijelu ove godine, a koji je u posjedu Akcije za socijalnu pravdu (ASP).

  • Izabran novi Odbor direktora EPCG-Željezara Nikšić
    on 17/10/2024 at 07:24

    Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) je u svojstvu Skupštine EPCG-Željezara Nikšić izabrao novi sastav tog tijela kćerke-kompanije.

  • Danas predstavljanje izvještaja SB za Zapadni Balkan
    on 17/10/2024 at 06:33

    Svjetska banka (SB) predstaviće danas redovni ekonomski izvještaj za zemlje Zapadnog Balkana.