ROGANOVIC

Sami smo zakomplikovali situaciju u grupi nerijesenim rezultatom protiv Farskih Ostrva kuci i porazom u Ukrajini. Poslije prva dva kola bili smo zabrinuti i uplaseni, sa umanjenim sansama za kvalifikovanje na Evropsko prvenstvo, rekao je u intervju AL Dzaziri, selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Zoran Roganovic.

S obzirom na to kakav je bio nas pocetak u kvalifikacijama, moze se reci da je put do prvenstva Evrope bio vise nego tezak.

“Sve to nas je malo prodrmalo i poslije smo se konsolidovali. Puno smo razgovarali i vec u sljedecem kvalifikacionom krugu u aprilu, docekali Dance u Podgorici, popravili igru i pobijedili ih. Pretpostavljam da ne bismo dobili Dansku kuci da nismo izgubili bod protiv Farskih Ostrva kod kuce jer nas je to razdrmalo. Onda smo sve snage usredsredili na utakmicu protiv Danske u Podgorici. Odradili smo je na najbolji nacin i tu nam se ponovo otvorio put ka plasmanu na EP, sto smo na kraju ostvarili pobjedama nad Farskim Ostrvima u gostima i Ukrajinom na domacem terenu”, rekao je Roganovic.

Prema rijecima bivseg crnogorskog reprezentativca koji je izabran za selektora 23. augusta 2018, put njegove selekcije do plasmana na sampionat Starog kontinenta bio je tezak. Roganovic kaze da mu je i draze sto je to tako bilo jer pobjeda nad Danskom, koja je i olimpijski prvak u ovom ciklusu, samo tri mjeseca poslije njenog osvajanja titule svjetskog prvaka, ispunila ga je velikim zadovoljstvom.

Rodeni Cetinjanin (41) poceo je igracku karijeru u Lovcenu, a nastupao je i za Partizan, grcki Filipos Verias, banjalucki Borac, svedske ekipe H43 Lund, Lugi HF, Malmo. Igrajuci 14 sezona kao rukometas u Svedskoj, postao je najbolji strijelac svedske lige svih vremena sa 2277 golova. Za trenera Guifaiz Esklistune izabran je u februaru 2019, dogovorivsi saradnju na dvije sezone sa ovim svedskim klubom, navodi Al Dzazira.

Roganovic zeli da Crna Gora zabiljezi prvu pobjedu na velikim takmicenjima na EP-u u od 9. do 26. januara 2020. u Austriji, Svedskoj i Norveskoj. Naime, selekcija Crne Gore nije uspjela pobijediti nijednu utakmicu na prethodnih sedam sto evropskih, sto svjetskih prvenstava.

Upitan kakve su sanse Crne Gore za plasman u drugi krug, Roganovic kaze da sanse uvijek postoje.

“Hrvatska je veliki favorit u grupi. Ekipa koja nas je dopala iz drugog sesira Bjelorusija je jaka. To ce nam biti najtezi mec, treca utakmica u grupi koja ce vjerovatno odlucivati ko ce ici dalje u sljedeci krug. Probacemo u utakmici protiv Hrvatske da iznenadimo i dodemo do dobrog rezultata. Poslije nam slijedi utakmica sa Srbijom, a dosta toga ce se znati i nakon njihove utakmice protiv Bjelorusije. Moguce je da bude puno iznenadenja i dobrih utakmica. Nadamo se da cemo mozda prvi put u istoriji ostvariti pobjedu na prvenstvima, bilo evropskom ili svjetskom. Nismo jos trijumfovali, to cekamo, tome se nadamo i o tome sanjamo. Vidjecemo, sto ce biti”, zakljucio je Roganovic.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • Tunel Sozina opslužio 2,75 miliona vozila
    on 07/09/2024 at 16:24

    Tunel Sozina je od početka godine opslužio skoro 2,75 miliona vozila.

  • Ove godine preko 9.000 novozaposlenih
    on 07/09/2024 at 16:17

    U Crnoj Gori je na kraju avgusta bilo 32,6 hiljada nezaposlenih, tri odsto manje nego u julu, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

  • Ubrzati izgradnju gasovoda kroz Crnu Goru
    on 07/09/2024 at 10:09

    Crna Gora i Italija su kroz istoriju snažno povezane, susjedski odnosi su na visokom nivou, međutim uvijek ima prostora da se ekonomska saradnja poboljša, a naš zajednički zadatak je da na tome radimo, stvarajući konekcije sa poslovnom zajednicom i investitorima, konstatovano je prilikom susreta ministra rudarstva, nafte i gasa Admira Šahmanovića i Andreine Marsela, ambasadorke Italije u Crnoj Gori.

  • Krvavac: Plate i penzije veće, cijene niže
    on 07/09/2024 at 09:11

    Implementacijom programa ES2 i limitiranjem cijena u trgovinama stvorili smo pretpostavke da građani imaju na raspolaganju veće plate i penzije i niže cijene, čime se unapređuje njihova kupovna moć, a čemu već svjedočimo kroz niže cijene preko 1000 artikala u marketima, poručio je član predsjedništva Pokreta Evropa sad Branko Krvavac.

  • Namirnice značajno pojeftinile
    on 07/09/2024 at 08:47

    Kilogram domaćeg sira pojeftinio je za oko 32 centa, litar jogurta za 30 centi, litar trajnog mlijeka u tetrapaku i svježeg mlijeka za 10 centi, stoni margarin je jeftiniji za 27 centi, kokošija pašteta za 33 centa, kilogram krompira za 10 centi, pasulja za 31 cent, tegla džema za oko 12 centi, pakovanje dječjih pelena od 40 komanda za 70 centi, abrazivno sredstvo sa čišćenje za 17 centi...

  • Od nagradnih i igara na sreću prihodovali 18 miliona eura
    on 07/09/2024 at 06:17

    Crna Gora je od nagradnih i igara na sreću u prvih sedam mjeseci po osnovu koncesionih naknada zaradila oko 18 miliona eura, što je preko 80 odsto veći prihod nego u istom periodu prošle godine. Samo u julu je prihodovala tri miliona i dvije stotine hiljada eura, kaže za Radio Crne Gore direktor Uprave za igre na sreću Spasoje Papić.

  • Parlament usvojio Evropu sad 2, srećna veća primanja svim građanima
    on 06/09/2024 at 22:16

    Premijer Milojko Spajić oglasio se na mrezi X nakon današnjeg glasanja u Parlamentu.

  • "Od oktobra veće sve plate, od januara penzije"
    on 06/09/2024 at 21:17

    Skupština Crne Gore je na večerašnjoj sjednici usvojila sve zakone potrebne za sprovođenje programa Evropa Sad! 2 po kome će od oktobra 2024. biti uvećane sve plate, a od januara 2025. i sve penzije", saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

  • Drobnjak: Penzije mogu biti samo veće; Vuković: U strategiji nije ono što je prethodno obećano
    on 06/09/2024 at 19:33

    Direktor Fonda PIO Vladimir Drobnjak kazao je da će penzije biti sigurne i da neće doći do njihovog smanjenja već da mogu biti samo veće. Miloš Vuković iz Fidelity consulting je istakao da ono što je navedeno u Fiskalnoj stategiji nije ono što je obećano građanima.

  • Građani različito o akciji, analitičari upozoravaju na kratkoročnost rješenja
    on 06/09/2024 at 18:51

    Počela je akcija "Limitirane cijene", u okviru koje je obuhvaćen 71 proizvod i više od 1.000 artikala. Građani različito gledaju na akciju, a naša ekipa posjetila je jedan od marketa i provjerila ima li razlike u cijenama. Istraživali smo i kakvi su dugoročni efekti ove akcije.