POSTIGLA SVE O CEMU JE SANJALA

Nekadasnja prva teniserka svijeta, Dankinja Karolina Voznjacki najavila je danas da ce se povuci iz aktivnog igranja tenisa nakon Australijan opena.

“Profesionalno igram tenis od svoje 15. godine i prozivjela sam nevjerovatno prvo poglavlje svog zivota – 30 WTA titula, prvo mjesto na WTA listi, pobjeda na zavrsnom turniru, tri nastupa na Olimpijskim igrama, ukljucujuci i nosenje danske zastave, osvajanje Australijan opena… Postigla sam sve o cemu sam sanjala”, napisala je 39-godisnja Voznjacki.

“Uvijek sam sebi govorila da cu se povuci kada vise budem zeljela da radim stvari van tenisa. Posljednjih nekoliko mjeseci sam shvatila da ima jos puno toga sto bih zeljela da radim… Udaja za Dejvisa je jedan od tih ciljeva. Zelim da s njim osnujem porodicu dok zajedno putujemo svijetom i podizemo svijest o reumatoidnom artritisu”, dodala je sampionka Australijan opena iz 2018.

Voznjacki, koja je oktobra 2018. godine objavila da boluje od reumatoidnog artritisa, istakla je da odluka o povlacenju iz tenisa nema nikakve veze sa njenim zdravljem.

Karolina Voznjacki je trenutno 37. na WTA listi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.