NOVAK NAKON MEČA

Novak Đoković je pobjedom protiv Danila Medvedeva donIo Srbiji drugi, odlučujući poen u polufinalu ATP kupa u Sidneju.

Poslije 167 minuta sjajne borbe, svjetski broj dva je slavio sa 6:1, 5:7, 6:4, pa je ostalo samo da se vidi sa kim će srpski tim igrati za titulu, Španijom ili domaćinoim Australijom.

Novak je po završetku meča sa Medvedevim priznao da mu je bilo veoma teško da se nosi sa teniserom iz Moskve koji je igrao izvanredan tenis.

“Bio je to zaista poseban meč. Juče sam proveo skoro tri sata na terenu i sada sa Danilom je bilo slično, samo što je u ovom meču bilo mnogo više dugih razmjena. Bilo je iscrpljujuće”.

“Medvedev je jedan od najboljih tenisera na svijetu i sada se pokazalo zbog čega. Ovo je svakako bio moj najveći izazov od početka godine”, rekao je Novak poslije pete pobjede na ATP kupu.

Đoković je neočekivano lako došao do početnog seta, a onda je uslijedilo buđenje finaliste US Opena.

“Poslije izgubljenog seta počeo je da se osjeća mnogo bolje na terenu, udarao je snažno, nije imao mnogo neiznuđenih grešaka. Kako je meč odmicao, osjećao se sve komfornije na terenu, uslovi su bili takvi da se igralo sporije, bilo ga je sve teže probiti. Bila je to velika bitka do posljednjeg poena”, poručio je Novak.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • "Sjednica Savjeta biće u doglednom roku, kada je ja zakažem"
    on 18/09/2024 at 19:43

    Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je da će Sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost biti održana u doglednom roku.

  • "Evropska unija će snažno podržati Crnu Goru u reformskim naporima"
    on 18/09/2024 at 18:42

    Napredak Crne Gore u oblastima poput medijske regulative i borbe protiv dezinformacija izuzetno je značajan za evropsku budućnost, zaključeno je na sastanku izmedju novog ambasadora Evropske unije u Crnoj Gori Johan Satlera i ministarke kulture i medija Tamare Vujović.

  • "Ministarka krči put za sve naredne inicijative za podizanje spomen-obilježja Amfilohiju"
    on 18/09/2024 at 18:30

    Moramo priznati da sa indignacijom danas posmatramo političke lešinare, kako napadaju ministarku kulture i medija Tamaru Vujović, zbog stava da treba dati saglasnost za podizanje spomenika Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokrata Berane.

  • "Smanjen politički uticaj na pravosudne organe u Crnoj Gori" 
    on 18/09/2024 at 17:47

    Crna Gora je napravila veliki iskorak na polju vladavine prava, a posebno u smanjenju političkog uticaja na rad tužilaštva i generalno pravosudnih organa, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića i tužioca Međunarodnog rezidualnog mehanizma UN za krivične sudove Serža Bramerca.

  • Spajić predložio da se u petak održi sjednica Savjeta za odbranu
    on 18/09/2024 at 16:50

    Predsjednik Vlade Milojko Spajić tražio je da se sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost zakaže za petak u 14.30 časova, saznaje Portal RTCG.

  • "Pravda spora, ali dostižna"
    on 18/09/2024 at 16:45

    Savjetnik predsjednika države Jakova Milatovića za odbranu i bezbjednost i bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dragan Vukšić pozdravio je odluku Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da podnese optužni predlog protiv bivšeg dirketora ANB-a Dejana Peruničića, kojeg sumnjiče za zloupotrebu položaja.

  • Milatović: Spajića ne interesuje kju groznica, jer ima groznicu od podgoričkih izbora
    on 18/09/2024 at 16:33

    Premijer Milojko Spajić najodgovorniji je za ovakav scenario sa kju groznicom koji je zadesio Crnu Goru, kaže Sonja Milatović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore.

  • Novi zamah u procesuiranju ratnih zločina
    on 18/09/2024 at 16:07

    U Crnoj Gori evidentan je novi zamah i posvećenost procesuiranju ratnih zločina, kazao je glavni tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične tribunale, Serž Bramerc.

  • Članstvo u EU prioritet, jedan od četiri stuba vanjske politike
    on 18/09/2024 at 14:41

    Članstvo u Evropskoj uniji (EU) apsolutni je prioritet i jedan od četiri stuba vanjske politike, uz aktivno i kredibilno članstvo u NATO-u, poručio je ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović tokom današnjeg susreta sa ambasadorom Irana na nerezidentnoj osnovi, Rašidom Hasanom Pur Baieom.

  • Crna Gora prednjači u evropskim integracijama
    on 18/09/2024 at 14:19

    Potpredsjednik Vlade Crne Gore za vanjske i evropske poslove Filip Ivanović razgovarao je danas sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori Kristijanom Štajnerom. Kako se navodi u saopštenju kabineta potpredsjednika Vlade za vanjske i evropske poslove, Ivanović je ambasadoru Štajneru čestitao stupanje na dužnost i izrazio uvjerenje da će prijateljski i partnerski odnosi između Crne Gore i Austrije biti dodatno unaprijeđeni tokom njegovog mandata.

  • Jadransko-jonski gasovod može Crnoj Gori donijeti velike benefite
    on 18/09/2024 at 15:44

    Od Jadransko-jonskog gasovoda Crna Gora može ostvariti značajne benefite, poput prihoda od putarine za prolazak gasa, mogućnosti eksploatacije nalazišta u Jadranu, te diversifikacije energenata i smanjenja upotrebe konvencionalnih fosilnih goriva.

  • Prvi korak ka Mapi puta i održivim finansijama
    on 18/09/2024 at 15:27

    Konstitutivna sjednica međuinstitucionalne Radne grupe za izradu Mape puta finansijskog sektora ka održivim finansijama, kojom koordinira Centralna banka Crne Gore, održana je danas.

  • Predložili Vladi Stojanovića za direktora To Montenegro
    on 18/09/2024 at 12:25

    Odbor direktora kompanije "ToMontenegro" predložio je Vladi da za izvršnog direktora izabere došadasnjeg vršioca dužnosti direktora Vuka Stojanovića, saznaje Portal RTCG.

  • Raspisan tender za izgradnju Bulevara Vojislavljevića
    on 18/09/2024 at 12:07

    Uprava za saobraćaj raspisala je danas tender za rekonstrukciju Ulice Vojislavljevića, odnosno za proširenje postojeće saobraćajnice u bulevar sa četiri trake u podgoričkom naselju Zabjelo.

  • Abazović: Sezona na Žabljaku bolja od prošlogodišnje
    on 18/09/2024 at 11:47

    Sezona na Žabljaku bolja je od prošlogodišnje, maj i jun mjesec bili su za 15 odsto bolji u odnosu na prošlu godinu dok je u julu i avgustu bilo oko 10 odsto više gostiju, kaže Stojan Abazović direktor Turističke organizacije Žabljak.

  • Rast BDP-a u drugom kvartalu 2,7 odsto
    on 18/09/2024 at 10:31

    Bruto domaći proizvod (BDP) Crne Gore porastao je u drugom kvartalu 2,7 odsto, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

  • Platni promet 2,13 milijardi eura
    on 17/09/2024 at 14:31

    Vrijednost realizovanog platnog prometa za 22 radna dana u avgustu iznosila je 2,13 milijardi eura, što je 7,4 odsto manje nego u julu, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

  •  Jačanje saradnje lokalnih vlasti i NVO sektora kroz ReLOaD program
    on 17/09/2024 at 12:55

    Regionalna ReLOaD konferencija posvećena jačanju saradnje lokalnih vlasti i civilnog društva okupila je u Podgorici više od stotinu predstavnika/ca lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva sa Zapadnog Balkana, kao i predstavnika ministarstava i Evropske unije.

  • Bulevar Vojislavljevića imaće četiri trake, koštaće 14,5 miliona
    on 17/09/2024 at 11:24

    Predsjednik Vlade Milojko Spajić danas je na konferenciji za medije predstavio projekat izgradnje Bulevara Vojislavljevića, sa četiri saobraćajne trake dužine 3,2 kilometra. Uz premijera, projekat su predstavili i ministar finansija Novica Vuković i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

  • Kovačević: Vlada će uskoro riješiti problem nelegalnih deponija
    on 17/09/2024 at 10:19

    Zabrinutost građana za nelegalne deponije i zakopavanje uginulih grla na lokacijima koje za to nijesu predviđene opravdane su, saopštio je gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević i poručio da će taj problem biti uskoro riješen. U Nikšiću su trenutno ugrožene dvije farme i Vlada je preuzela obavezu da odredi nove ekološki prihvatljive lokacije.