IDE U POLUFINALE

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se danas u polufinale Otvorenog prvenstva Australije.

Federer je pobijedio Tenisa Sandgrena iz SAD sa 3:2 u setovima (6:3, 2:6, 2:6, 7:6, 6:3), poslije tri sata i 28 minuta igre.

Treći teniser svijeta je u četvrtom setu spasao čak sedam meč lopti i zabilježio veliku pobjedu.

Protivnik u borbi za finale biće mu pobjednik duela u kom će se srpski teniser Novak Đoković sastati sa Milošem Raonićem iz Kanade.

Taj duel je sljedeći na programu u Melburnu.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • "Sjednica Savjeta biće u doglednom roku, kada je ja zakažem"
    on 18/09/2024 at 19:43

    Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je da će Sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost biti održana u doglednom roku.

  • "Evropska unija će snažno podržati Crnu Goru u reformskim naporima"
    on 18/09/2024 at 18:42

    Napredak Crne Gore u oblastima poput medijske regulative i borbe protiv dezinformacija izuzetno je značajan za evropsku budućnost, zaključeno je na sastanku izmedju novog ambasadora Evropske unije u Crnoj Gori Johan Satlera i ministarke kulture i medija Tamare Vujović.

  • "Ministarka krči put za sve naredne inicijative za podizanje spomen-obilježja Amfilohiju"
    on 18/09/2024 at 18:30

    Moramo priznati da sa indignacijom danas posmatramo političke lešinare, kako napadaju ministarku kulture i medija Tamaru Vujović, zbog stava da treba dati saglasnost za podizanje spomenika Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokrata Berane.

  • "Smanjen politički uticaj na pravosudne organe u Crnoj Gori" 
    on 18/09/2024 at 17:47

    Crna Gora je napravila veliki iskorak na polju vladavine prava, a posebno u smanjenju političkog uticaja na rad tužilaštva i generalno pravosudnih organa, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića i tužioca Međunarodnog rezidualnog mehanizma UN za krivične sudove Serža Bramerca.

  • Spajić predložio da se u petak održi sjednica Savjeta za odbranu
    on 18/09/2024 at 16:50

    Predsjednik Vlade Milojko Spajić tražio je da se sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost zakaže za petak u 14.30 časova, saznaje Portal RTCG.

  • "Pravda spora, ali dostižna"
    on 18/09/2024 at 16:45

    Savjetnik predsjednika države Jakova Milatovića za odbranu i bezbjednost i bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dragan Vukšić pozdravio je odluku Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da podnese optužni predlog protiv bivšeg dirketora ANB-a Dejana Peruničića, kojeg sumnjiče za zloupotrebu položaja.

  • Milatović: Spajića ne interesuje kju groznica, jer ima groznicu od podgoričkih izbora
    on 18/09/2024 at 16:33

    Premijer Milojko Spajić najodgovorniji je za ovakav scenario sa kju groznicom koji je zadesio Crnu Goru, kaže Sonja Milatović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore.

  • Novi zamah u procesuiranju ratnih zločina
    on 18/09/2024 at 16:07

    U Crnoj Gori evidentan je novi zamah i posvećenost procesuiranju ratnih zločina, kazao je glavni tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične tribunale, Serž Bramerc.

  • Članstvo u EU prioritet, jedan od četiri stuba vanjske politike
    on 18/09/2024 at 14:41

    Članstvo u Evropskoj uniji (EU) apsolutni je prioritet i jedan od četiri stuba vanjske politike, uz aktivno i kredibilno članstvo u NATO-u, poručio je ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović tokom današnjeg susreta sa ambasadorom Irana na nerezidentnoj osnovi, Rašidom Hasanom Pur Baieom.

  • Crna Gora prednjači u evropskim integracijama
    on 18/09/2024 at 14:19

    Potpredsjednik Vlade Crne Gore za vanjske i evropske poslove Filip Ivanović razgovarao je danas sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori Kristijanom Štajnerom. Kako se navodi u saopštenju kabineta potpredsjednika Vlade za vanjske i evropske poslove, Ivanović je ambasadoru Štajneru čestitao stupanje na dužnost i izrazio uvjerenje da će prijateljski i partnerski odnosi između Crne Gore i Austrije biti dodatno unaprijeđeni tokom njegovog mandata.

  • Jadransko-jonski gasovod može Crnoj Gori donijeti velike benefite
    on 18/09/2024 at 15:44

    Od Jadransko-jonskog gasovoda Crna Gora može ostvariti značajne benefite, poput prihoda od putarine za prolazak gasa, mogućnosti eksploatacije nalazišta u Jadranu, te diversifikacije energenata i smanjenja upotrebe konvencionalnih fosilnih goriva.

  • Prvi korak ka Mapi puta i održivim finansijama
    on 18/09/2024 at 15:27

    Konstitutivna sjednica međuinstitucionalne Radne grupe za izradu Mape puta finansijskog sektora ka održivim finansijama, kojom koordinira Centralna banka Crne Gore, održana je danas.

  • Predložili Vladi Stojanovića za direktora To Montenegro
    on 18/09/2024 at 12:25

    Odbor direktora kompanije "ToMontenegro" predložio je Vladi da za izvršnog direktora izabere došadasnjeg vršioca dužnosti direktora Vuka Stojanovića, saznaje Portal RTCG.

  • Raspisan tender za izgradnju Bulevara Vojislavljevića
    on 18/09/2024 at 12:07

    Uprava za saobraćaj raspisala je danas tender za rekonstrukciju Ulice Vojislavljevića, odnosno za proširenje postojeće saobraćajnice u bulevar sa četiri trake u podgoričkom naselju Zabjelo.

  • Abazović: Sezona na Žabljaku bolja od prošlogodišnje
    on 18/09/2024 at 11:47

    Sezona na Žabljaku bolja je od prošlogodišnje, maj i jun mjesec bili su za 15 odsto bolji u odnosu na prošlu godinu dok je u julu i avgustu bilo oko 10 odsto više gostiju, kaže Stojan Abazović direktor Turističke organizacije Žabljak.

  • Rast BDP-a u drugom kvartalu 2,7 odsto
    on 18/09/2024 at 10:31

    Bruto domaći proizvod (BDP) Crne Gore porastao je u drugom kvartalu 2,7 odsto, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

  • Platni promet 2,13 milijardi eura
    on 17/09/2024 at 14:31

    Vrijednost realizovanog platnog prometa za 22 radna dana u avgustu iznosila je 2,13 milijardi eura, što je 7,4 odsto manje nego u julu, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

  •  Jačanje saradnje lokalnih vlasti i NVO sektora kroz ReLOaD program
    on 17/09/2024 at 12:55

    Regionalna ReLOaD konferencija posvećena jačanju saradnje lokalnih vlasti i civilnog društva okupila je u Podgorici više od stotinu predstavnika/ca lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva sa Zapadnog Balkana, kao i predstavnika ministarstava i Evropske unije.

  • Bulevar Vojislavljevića imaće četiri trake, koštaće 14,5 miliona
    on 17/09/2024 at 11:24

    Predsjednik Vlade Milojko Spajić danas je na konferenciji za medije predstavio projekat izgradnje Bulevara Vojislavljevića, sa četiri saobraćajne trake dužine 3,2 kilometra. Uz premijera, projekat su predstavili i ministar finansija Novica Vuković i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

  • Kovačević: Vlada će uskoro riješiti problem nelegalnih deponija
    on 17/09/2024 at 10:19

    Zabrinutost građana za nelegalne deponije i zakopavanje uginulih grla na lokacijima koje za to nijesu predviđene opravdane su, saopštio je gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević i poručio da će taj problem biti uskoro riješen. U Nikšiću su trenutno ugrožene dvije farme i Vlada je preuzela obavezu da odredi nove ekološki prihvatljive lokacije.