Nakon otvaranja jedanaest filijala sirom Crne Gore, Lovcen banka AD Podgorica nastavlja ulaganje u sirenje poslovne mreze na sjeveru, otvaranjem saltera u Petnjici. Trenutno u Petnjici ne radi nijedna banka, pa je otvaranje saltera preko kog mogu obaviti neophodne bankarske usluge, za gradane ovog podrucja veoma znacajno.

Svecano otvaranje, saltera Petnjica je odrzano u cetvrtak, 7. novembra 2019. godine u 13 h. Salter se nalazi u prostorijama JU Centar za kulturu Petnjica i klijentima ce biti na usluzi radnim danima od 8h do 16h i subotom od 8h do 13h.

Tokom otvaranja saltera, okupljenima su se obratili:

  • Aleksandra Popovic – Predsjednica Odbora direktora Lovcen banke
  • Samir Agovic – Predsjednik opstine Petnjica
  • dr Vinko Nikic – Glavni izvrsni direktor
  • Drasko Trninic – Izvrsni direktor za upravljanje poslovanjem sa stanovnistvom, likvidnoscu i Call centrom
  • Haris Kurtagic – Rukovodilac filijale Rozaje i Saltera Petnjica

Na svecanom koktelu, od strane Lovcen banke je urucena je i donacije od 1.000 EUR, JU Srednja mjesovita skola Petnjica, kao pomoc za kupovinu kombi vozila koje ce se koristiti za potrebe prevoza ucenika. Donaciji su se pridruzili Zetagradnja i Izet Rastoder sa po 2.000EUR.

Lovcen banka AD Podgorica ove godine je obiljezila jubilej – pet godina rada na crnogorskom bankarskom trzistu. Banku su osnovali domaci poslovni ljudi i naucni radnici, zajedno sa njemackim drzavnim investiciono-razvojnim fondom DEG-om (KfW grupa), jednom od najvecih evropskih razvojnih institucija.

Sa otvaranja
Sa otvaranja

OBRACANJA PREDSTAVNIKA LOVCEN BANKE

Aleksandra Popovic – Predsjednica Odbora direktora Lovcen banke

Ovdje, na Sjeveru ekonomska sansa je i buducnost za Crnu Goru.

U Petnjici i sire, postoje veliki resursi i potencijali koje treba znacajnije koristiti. Poljoprivredno zemljiste, sume, hidro potencijali, prirodne ljepote, stocarstvo, pcelarstvo, proizvodnja krompira, ljekovitog bilja, malinarstvo i nove kulture, plastenici, potencijali za razvoj izletnickog, lovnog, ribolovnog, sportskog turizma i drugi sadrzaji…

Petnjica i Podgorica nijesu toliko udaljene, putna infrastruktura i moderne saobracajnice ce smanjiti svaku geografsku udaljenost. Ali ono sto ovdje uspijeva i sto se proizvodi je vazno za razvoj nase dece i omladine, jer su vasi proizvodi zdravi, ekoloski cisti, a potencijali za dalji razvoj su toliki da bi se odavde mogla snabdijevati jos jedna Crna Gora.

Aleksandra Popovic
Aleksandra Popovic

Lovcen banka je banka ovoga vremena i ovoga naroda – nastala kao rezultat visedecenijske saradnje sa prestiznim evropskim i svjetskim finansijskim institucijama, iz mocnih drzava svijeta. Na trzistu smo pet godina. Na bazi tog i mnogih prethodnih iskustava – procjenjujemo da je Petnjica znacajna za viziju ove Banke. Sa privredom i gradanima ove opstine, zelimo dalje da unapredujemo ovaj, po mnogo cemu, poseban i vazan dio Crne Gore.

Bice ovo za tim Lovcen banke uzbudljiv put u jednu novu razvojnu i bankarsku pricu, drugaciju od one na koju smo navikli.

Nadam se da cemo se naredni put sresti da razgovaramo o vasim projektima i idejama, o vasim porodicama koje nijesu u Petnjici ili nijesu u Crnoj Gori, sto me uvijek podsjeti na rijeci Mese Selimovica: ,,Bez te tacke za koju si vezan, zivot nije odlazenje i vracanje, nego lutanje”.

Samir Agovic – Predsjednik opstine Petnjica

Zahvaljujem Lovcen banka timu jer su odlucili da uvaze nase predloge i svoje poslovanje prosire i na Petnjicu, sto je veoma znacajno za nas. Ako imate na usluzi Banku i bankare koji razumije potrebe ovog kraja i njegovih gradana, ubijeden sam da ce to biti novi zamajac u razvoju naseg grada i generator buducih uspjeha. Zbog toga vjerujem u nase partnersto.

Cijenim da smo u Lovcen banci nasli partnera sa kojim cemo u narednom periodu zajednicki raditi na osmisljavanju politika za podrsku projektima iz agrobiznisa i turizma, cime cemo uz svjez kapital iz Lovcen banke za nove ideje, dati doprinos razvoju Petnjice.

Samir Agovic
Samir Agovic

Pozivam sve koji to mogu, od fizickih lica do pravnih subjekata, da otvore racun i budu klijenti Lovcen banke jer Banka za razliku od nas moze odavde otici. Time cemo dati doprinos da Banka ovdje ostane.

Zahvaljujem Banci i na tome sto su zaposlili lokalnu radnu snagu, cime je obezbijedena egzistencija za par porodica iz Petnjice.

Mislim da moramo raditi na promjeni navike da se uzimaju samo potrosacki krediti i ovo je sansa da tu naviku promijenimo kroz uzimanje razvojnih kredita.

Dr Vinko Nikic – Glavni izvrsni direktor

Slijedeci potrebe postojecih i potencijalnih klijenata, Lovcen banka danasnjim otvaranjem ekspoziture u Petnjici, siri svoje prisustvo na sjeveru Crne Gore.

Misljenja smo da Petnjica kao jedna od najmladih opstina na teritoriji Crne Gore i njeni gradani danasnjim otvaranjem ekspoziture dobijaju novu vrijednost u vidu bankarske usluge zbog koje su morali da idu do Berana ili Rozaja. Dolaskom Lovcen banke svi gradani Petnjice dobijaju punu paletu bankarskih usluga, kako za pravna lica tako i za gradane.

Vinko Nikic
Vinko Nikic

Lovcen banka od samog pocetka svoju paznju usmjerava na mala i srednja preduzeca, kao i mikro preduzetnike i sigurno smo da i u Petnjici postoji veliki broj novih ideja prije svega mikro i malog biznisa i time nasim dolaskom ovdje dajemo sansu preduzecima kao i samostalnim preduzetnicima da ove ideje pretvore u stvarnost.

Velika lepeza ponude za sva pravna lica u Crnoj Gori pocev od povoljnih kredita za obrtna sredstva, overdraft kredita, pa do investicionih kredita su garant da je Lovcen banka prava i sigurna adresa za pretvaranje svih kvalitetnih biznis ideja u stvarnost.

Dolaskom Lovcen banke u Petnjicu dokazujemo da smo Banka ovoga vremena i ovoga naroda i na taj nacin u potpunosti slijedimo svoju misiju postojanja, stvarajuci uslove za razvoj i najmanje razvijenih djelova nase zemlje, jer vjerujemo da i Petnjica u sebi ima takav potencijal.

Drasko Trninic – Izvrsni direktor za upravljanje poslovanjem sa stanovnistvom, likvidnoscu i Call centrom

Od danas ste u Petnjici dobili novog komsiju. Vi znate sta znaci biti dobar komsija posebno kad i brat i sestra umiju biti daleko. Zato je vazno da imate nekog ko vas moze saslusati i razumjeti, a to je od danas Lovcen banka.

Radicemo ono sto sa uspjehom radimo ovih pet godina, da razvijamo i otvaramo nova radna mjesta. Jasne su nam vizije i pravci razvoja Petnjice i spremni smo da prepoznamo i podrzimo sve dobre ideje za dobrobit ovog kraja. Za sve vase buduce projekte mozete od danas dobiti podrsku u Petnjici kao u bilo kojem drugom gradu u Crnoj Gori.

Drasko Trninic
Drasko Trninic

Haris Kurtagic – Rukovodilac filijale Rozaje i Saltera Petnjica

Otvaranjem Saltera u Petnjici Lovcen banka je pokazala da je Banka svih gradana Crne Gore jer radi na sirenju mreze sirom zemlje pruzajuci usluge gradanima sa sjevera i juga. Salter Petnjica ce pruzati usluge otvaranja racuna za fizicka i pravna lica, izdavanje platnih kartica, prijem i slanja novca preko Western Uniona i Ria-e kao i LORO doznake, izdavanje garancija, kao i prijem aplikacija za kratkorocne i dugorocne kredite.

Haris Kurtagic
Haris Kurtagic

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • Tunel Sozina opslužio 2,75 miliona vozila
    on 07/09/2024 at 16:24

    Tunel Sozina je od početka godine opslužio skoro 2,75 miliona vozila.

  • Ove godine preko 9.000 novozaposlenih
    on 07/09/2024 at 16:17

    U Crnoj Gori je na kraju avgusta bilo 32,6 hiljada nezaposlenih, tri odsto manje nego u julu, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

  • Ubrzati izgradnju gasovoda kroz Crnu Goru
    on 07/09/2024 at 10:09

    Crna Gora i Italija su kroz istoriju snažno povezane, susjedski odnosi su na visokom nivou, međutim uvijek ima prostora da se ekonomska saradnja poboljša, a naš zajednički zadatak je da na tome radimo, stvarajući konekcije sa poslovnom zajednicom i investitorima, konstatovano je prilikom susreta ministra rudarstva, nafte i gasa Admira Šahmanovića i Andreine Marsela, ambasadorke Italije u Crnoj Gori.

  • Krvavac: Plate i penzije veće, cijene niže
    on 07/09/2024 at 09:11

    Implementacijom programa ES2 i limitiranjem cijena u trgovinama stvorili smo pretpostavke da građani imaju na raspolaganju veće plate i penzije i niže cijene, čime se unapređuje njihova kupovna moć, a čemu već svjedočimo kroz niže cijene preko 1000 artikala u marketima, poručio je član predsjedništva Pokreta Evropa sad Branko Krvavac.

  • Namirnice značajno pojeftinile
    on 07/09/2024 at 08:47

    Kilogram domaćeg sira pojeftinio je za oko 32 centa, litar jogurta za 30 centi, litar trajnog mlijeka u tetrapaku i svježeg mlijeka za 10 centi, stoni margarin je jeftiniji za 27 centi, kokošija pašteta za 33 centa, kilogram krompira za 10 centi, pasulja za 31 cent, tegla džema za oko 12 centi, pakovanje dječjih pelena od 40 komanda za 70 centi, abrazivno sredstvo sa čišćenje za 17 centi...

  • Od nagradnih i igara na sreću prihodovali 18 miliona eura
    on 07/09/2024 at 06:17

    Crna Gora je od nagradnih i igara na sreću u prvih sedam mjeseci po osnovu koncesionih naknada zaradila oko 18 miliona eura, što je preko 80 odsto veći prihod nego u istom periodu prošle godine. Samo u julu je prihodovala tri miliona i dvije stotine hiljada eura, kaže za Radio Crne Gore direktor Uprave za igre na sreću Spasoje Papić.

  • Parlament usvojio Evropu sad 2, srećna veća primanja svim građanima
    on 06/09/2024 at 22:16

    Premijer Milojko Spajić oglasio se na mrezi X nakon današnjeg glasanja u Parlamentu.

  • "Od oktobra veće sve plate, od januara penzije"
    on 06/09/2024 at 21:17

    Skupština Crne Gore je na večerašnjoj sjednici usvojila sve zakone potrebne za sprovođenje programa Evropa Sad! 2 po kome će od oktobra 2024. biti uvećane sve plate, a od januara 2025. i sve penzije", saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

  • Drobnjak: Penzije mogu biti samo veće; Vuković: U strategiji nije ono što je prethodno obećano
    on 06/09/2024 at 19:33

    Direktor Fonda PIO Vladimir Drobnjak kazao je da će penzije biti sigurne i da neće doći do njihovog smanjenja već da mogu biti samo veće. Miloš Vuković iz Fidelity consulting je istakao da ono što je navedeno u Fiskalnoj stategiji nije ono što je obećano građanima.

  • Građani različito o akciji, analitičari upozoravaju na kratkoročnost rješenja
    on 06/09/2024 at 18:51

    Počela je akcija "Limitirane cijene", u okviru koje je obuhvaćen 71 proizvod i više od 1.000 artikala. Građani različito gledaju na akciju, a naša ekipa posjetila je jedan od marketa i provjerila ima li razlike u cijenama. Istraživali smo i kakvi su dugoročni efekti ove akcije.