ZBOG ODRONA

Zbog odrona je obustavljen saobracaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac-Durdevica Tara, saopsteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG.

U Crnoj Gori se saobraca po mokrim i klizavim kolovozima i uz mjestimicno smanjenu vidljivost. Ucestali su odroni na putevima koji vode pored rijeka i kosina, a na pojedinim dionicama ima zaostale vode na kolovozu. Vozacima se savjetuje oprezna i pazljiva voznja prilagodena vremenskim i saobracajnim uslovima.

Na putevima na kojima su u toku radovi neophodna je dodatna paznja i postovanje postavljene signalizacije. Danas nece biti obustave saobracaja na putu Niksic-Vilusi.

Na magistralnom putu dionica Trubjela-Vilusi u toku su radovi na rekonstrukciji puta. Obustave saobracaja za sve vrste vozila od 9 do 12 i od 14 do 16 sati. Van ovih termina saobracaj se na mjestu izvodenja radova obavlja naizmjenicno jednom trakom.

Privremeno ce od 11. novembra od 7 casova do 17. novembra do 17 casova zbog izvodenja radova na izgradnji pjesackog mosta preko magistralnog puta u Mojkovcu doci do obustave saobracaja a saobracaj ce se usmjeravati u navedenom terminu na lokalne saobracajnice.

Do 18. novembra zbog izvodenja busacko/minerskih radova u sklopu rekonstrukcije regionalnog Pljevlja -Metaljka odobrava totalna obustava saobracaja je za sve vrste vozila u terminu od 9 do 11 i od 13 do 15 casova.

Do 15. novembra zbog asfaltiranja na regionalnom Berane-Petnjica lokalitet Budimlja-Groc doci ce do totalne obustave saobracaja u terminu od 9 do 14 sati.

Do 1. decembra, zbog izvodenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta Krstac-Ivanova korita dionica Meduvrsje-Ivanova korita, doci ce do promjene rezima saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobracaja za sve vrste vozila u terminu od 9 do 11 i od 15 do 17 sati.

D 6. decembra zbog izgradnje zidova (w12 i w15 k1) na regionalnom putu Berane-Kolasin u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice-Jelovica doci ce do totalne obustave saobracaja za sve vrste vozila.

Do 30. decembra zbog izvodenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta Barski most-Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje-Ribarevine doci ce do promjene rezima saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a na snazi su povremene obustave saobracaja ne duze od 15 minuta.

Na magistralnom putu Pluzine-Scepan polje, lokalitet brana hdroelektrana Piva zbog obavljanja radova promijenjen je rezim saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u intervalu od 7 do 18 sati..

Zbog izvodenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta Cerovice -Rogami dionica Rogami-Spuz, odobrava se postavljanje privremene saobracajne signalizacije u zoni izvodenja radova.

Radi se na rekonstrukciji puta Dinosa – Cijevna zatrijebacka, a promijenjen je rezim saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i potpuna obustava saobracaja za sve vrste vozila u terminu od 12.30 do 15.30 casova.

U protekla 24 sata dogodilo se 13 saobracajnih nezgoda u kojima je jedna osoba teze, a sest lakse povrijedeno.

Informativni centar zajedno sa sluzbom pomoci na putu na usluzi je gradanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • Manja inflacija, unutrašnja politička dešavanja predstavljaju rizik
    on 18/10/2024 at 05:34

    Svjetska banka (SB) saopštila je da će se ekonomski rast Crne Gore ove godine usporiti na 3,4%, u odnosu na 6,3% u 2023. godini, zbog slabije turističke sezone, potvrđujući svoju projekciju iz juna.

  • Mujović: Utvrđen tačan prihod radnika Željezare na mjesečnom nivou
    on 17/10/2024 at 17:12

    Zadatak radnika Željezare jeste da intenziviraju svoje aktivnosti na izradi konstrukcija za solarne panele i betonskih blokova i ono što je vrlo važno jeste da se tačno zna koliki mora biti prihod radnika Željezare na mjesečnom nivou, kako bi kompanija poslovala na jedan adekvatan način i kako bi zaposleni zarađivali za svoje bruto lične dohodke, saopštio je ministar energetike Saša Mujović nakon sastanka sa radnicima i rukovodostvom Željezare Nikšić i EPCG.

  • Saveljić razriješili zbog neodgovornog upravljanja kompanijom
    on 17/10/2024 at 15:18

    Nekadašnja direktorica EPCG Solar gradnje Valerija Saveljić razriješena je jer je, između ostalog, neodgovorno upravljala kompanijom, nije realizovala sve poslove te nije poštovala odluke osnivača piše u obrazloženju za smjenu koji je razmotrio i usvojio Odbor direktora EPCG Solar gradnje.

  • Predstavnici Vlade prvi put u fabrici mermera nakon više od 40 godina
    on 17/10/2024 at 14:36

    Maljat Stone AD u Danilovgradu, čuveni bivši Mermer - najstarije preduzeće u Crnoj Gori koje se bavi obradom mermera, prvi put su obišli predstavnici Vlade za 48 godina postojanja.

  • "Više od 30 novih projekata u Predlogu kapitalnog budžeta za 2025."
    on 17/10/2024 at 14:17

    Više od 30 novih projekata biće u Predlogu kapitalnog budžeta za 2025. godine, saopšteno je nakon sjednice Savjeta za javne investicije, kojim predsjedava premijer Milojko Spajić, uz učešće resornih ministara i ključnih institucija u realizaciji kapitalnih projekata.

  • Svjetska banka: Rast naredne godine 3,5 odsto
    on 17/10/2024 at 13:21

    Crnogorska ekonomija će naredne godine rasti 3,5 odsto, što je 0,7 procentnih poena više u odnosu na raniju prognozu, navodi se u najnovijem izvještaju Svjetske banke (SB).

  • Svjetska banka prognozira usporavanje ekonomskog rasta u CG na 3,4 odsto
    on 17/10/2024 at 11:24

    Nakon tri godine snažnog rasta nakon pandemije očekuje se usporavanje ekonomskih aktivnosti, procjenjuju u Svjetskoj banci (SB). U ovoj godini prognoziraju usporavanje ekonomskog rasta u Crnoj Gori na 3,4 odsto, saopštio je ekonomista SB za Crnu Goru Milan Lakićević.

  • EPCG projektuje da će do 2028. cijena struje godišnje rasti šest odsto
    on 17/10/2024 at 10:04

    Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) projektuje da će u naredne četiri godine cijene struje za distributivne potrošače, što uključuje i domaćinstva, prosječno rasti šest odsto godišnje, navodi se u četvorogodišnjem poslovnom planu energetske kompanije, datiranom u prvom dijelu ove godine, a koji je u posjedu Akcije za socijalnu pravdu (ASP).

  • Izabran novi Odbor direktora EPCG-Željezara Nikšić
    on 17/10/2024 at 07:24

    Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) je u svojstvu Skupštine EPCG-Željezara Nikšić izabrao novi sastav tog tijela kćerke-kompanije.

  • Danas predstavljanje izvještaja SB za Zapadni Balkan
    on 17/10/2024 at 06:33

    Svjetska banka (SB) predstaviće danas redovni ekonomski izvještaj za zemlje Zapadnog Balkana.