PODGORICA DOMACIN TURNIRA

Podgorica ce u petak i subotu biti domacin finalnog turnira Kupa Crne Gore, na kojem ce se za trofej boriti vaterpolisti Jadran Carina, Budve, Primorca i Katara.

U petak, u 18 sati sastace se Jadran Carina i Primorca, dok ce sat i 45 minuta kasnije poceti duel Budvanske rivijere i Katara.

Finale je na programu u subotu u 17 sati i 30 minuta.

Trener Jadran Carina, Petar Radanovic kazao je da je njegov tim favorit, ali da ce to moreati da opravda u bazenu.

“Ocekujem zanimljivu utakmicu, ne bjezimo od uloge favorita. Primorac ima mladu ekipu, ali izuzetno hrabru i borbenu, koja uvijek daje sve od sebe. Moracemo da dokazemo da smo bolji i da zasluzujemo fionale”, rekao je Radanovic na konferenciji za novinare.

Trener mladih kategorija Primorca, Ugljesa Brguljan kazao je da je Jadran favorit, ne samo u polufinalu, vec i za osvajanje trofeja.

“Nama je primarni cilj opstanak u Triglav Regionalnoj A1 ligi i da mlade igrace tehnicki i takticki podignemo na veci nivo. Protiv Jadrana zelimo da popravimo neke stvari koje nijesu funkcionisale u nasem posljednjem medusobniom duelu i dovedemo ih na veci nivo. Cilj nam je da vidimo gdje smo u odnosu na Jadran” rekao je Brguljan.

Pomocni trener Budvanske rivijere, Marko Franeta smatra da je njegov tim favorit u polufinalu.

“Imamo ulogu favorita u polufinalu i ne bjezimo od toga. Moramo odigrati maksimalno angazovano da ne bi doslo do iznenadenja”, rekao je Franeta.

Trener Katara, Ivan Bjelobrkovic smatra da je Budvanska rivijera je dosta kvalitetnija od nas.

“To je prilika za nase mlade igrace da pruze svoj maksimum i pokusaju da skrenu paznju na sebe. Mi cemo pokusati da uradimo neke stvari na kojima insistiramo godinu i vise. Nece biti lako, dosta stvari ne zavoisi od nas. Poslije finalnog turnira pogledacemo utakmicu i napraviti analizu. Ukoliko naucimo neku novu lekciju onda je to pravi put”, kazao je Bjelobrkovic.

Pomocnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada, Milos Antic kazao je da je organizator
sve uradio da se ucesnici finalnoig turnira osjecaju kao kod kuce.

“Sa organizacione strane uradili smo sve da turnir bude odigran na vrhunskom nivou. Debitujemo sto se tice klupskog vaterpola u Podgorici i to je jos jedna prilika da u glavnom gradu promovisemo vaterpolo kao sjajan spoort i da podgoricka publika to ispratriti na pravi nacin”, kazao je Antic.

On je istakao da je prava stvar i za lokalni vaterpolo klub Buducnost da vidi kako rade najozbiljniji crnogorski klubovi.

“To nece biti kraj saradnje Vaterpolo plivackog saveza i Glavnog grada, jer nas vec od 2. do 5. januara ocekuje medunarodni turnir, u okviru priprema za Evropsko prvenstzvo “, kazao je Antic.

Trofej brane vaterpolisti Jadran Carina, koji su u proslogodisnjem finalu pobijedili ekipu Budve 13:3.

Hercegnovski tim posljednjih osam godiuna osvajao je trofej Kupa Crne Gore.

Pobjednik nacionalnog Kupa bio je i 2006. i 2007. godine, a ima i dva trofeja Kupa bivse Drzavne zajednice 2004. i 2005. godine.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • Mujović: Utvrđen tačan prihod radnika Željezare na mjesečnom nivou
    on 17/10/2024 at 17:12

    Zadatak radnika Željezare jeste da intenziviraju svoje aktivnosti na izradi konstrukcija za solarne panele i betonskih blokova i ono što je vrlo važno jeste da se tačno zna koliki mora biti prihod radnika Željezare na mjesečnom nivou, kako bi kompanija poslovala na jedan adekvatan način i kako bi zaposleni zarađivali za svoje bruto lične dohodke, saopštio je ministar energetike Saša Mujović nakon sastanka sa radnicima i rukovodostvom Željezare Nikšić i EPCG.

  • Saveljić razriješili zbog neodgovornog upravljanja kompanijom
    on 17/10/2024 at 15:18

    Nekadašnja direktorica EPCG Solar gradnje Valerija Saveljić razriješena je jer je, između ostalog, neodgovorno upravljala kompanijom, nije realizovala sve poslove te nije poštovala odluke osnivača piše u obrazloženju za smjenu koji je razmotrio i usvojio Odbor direktora EPCG Solar gradnje.

  • Predstavnici Vlade prvi put u fabrici mermera nakon više od 40 godina
    on 17/10/2024 at 14:36

    Maljat Stone AD u Danilovgradu, čuveni bivši Mermer - najstarije preduzeće u Crnoj Gori koje se bavi obradom mermera, prvi put su obišli predstavnici Vlade za 48 godina postojanja.

  • "Više od 30 novih projekata u Predlogu kapitalnog budžeta za 2025."
    on 17/10/2024 at 14:17

    Više od 30 novih projekata biće u Predlogu kapitalnog budžeta za 2025. godine, saopšteno je nakon sjednice Savjeta za javne investicije, kojim predsjedava premijer Milojko Spajić, uz učešće resornih ministara i ključnih institucija u realizaciji kapitalnih projekata.

  • Svjetska banka: Rast naredne godine 3,5 odsto
    on 17/10/2024 at 13:21

    Crnogorska ekonomija će naredne godine rasti 3,5 odsto, što je 0,7 procentnih poena više u odnosu na raniju prognozu, navodi se u najnovijem izvještaju Svjetske banke (SB).

  • Svjetska banka prognozira usporavanje ekonomskog rasta u CG na 3,4 odsto
    on 17/10/2024 at 11:24

    Nakon tri godine snažnog rasta nakon pandemije očekuje se usporavanje ekonomskih aktivnosti, procjenjuju u Svjetskoj banci (SB). U ovoj godini prognoziraju usporavanje ekonomskog rasta u Crnoj Gori na 3,4 odsto, saopštio je ekonomista SB za Crnu Goru Milan Lakićević.

  • EPCG projektuje da će do 2028. cijena struje godišnje rasti šest odsto
    on 17/10/2024 at 10:04

    Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) projektuje da će u naredne četiri godine cijene struje za distributivne potrošače, što uključuje i domaćinstva, prosječno rasti šest odsto godišnje, navodi se u četvorogodišnjem poslovnom planu energetske kompanije, datiranom u prvom dijelu ove godine, a koji je u posjedu Akcije za socijalnu pravdu (ASP).

  • Izabran novi Odbor direktora EPCG-Željezara Nikšić
    on 17/10/2024 at 07:24

    Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) je u svojstvu Skupštine EPCG-Željezara Nikšić izabrao novi sastav tog tijela kćerke-kompanije.

  • Danas predstavljanje izvještaja SB za Zapadni Balkan
    on 17/10/2024 at 06:33

    Svjetska banka (SB) predstaviće danas redovni ekonomski izvještaj za zemlje Zapadnog Balkana.

  • Novac iz Plana rasta veliki podsticaj
    on 17/10/2024 at 06:22

    Uslovljenost isplate novca iz Plana rasta sprovođenjem reformi još veći je podsticaj Crnoj Gori da ispuni sve što je predvidjela reformskom agendom, ocjenjuju sagovornici dopisnika TVCG Ivana Mijanovića u Briselu.