“DANILOVGRADATION”

Pobjednicka kompozicija takmicenja gimnazijskih bendova “Danilovgardation”, “Suzana”, u izvodenju benda “Ne bilo rock-a” iz niksicke gimnazije, snimljena je ovih dana u studiju “Electrick Recording Studio” u Podgorici.

“Danilovgradation” je takmicenje crnogorskih gimnazijskih bendova koje je 10. maja organizovano prvi put, a organizator je danilovgradska gimnazija sa Ministarstvom prosvjete i opstinom Danilovgrad.

Ovo je bilo prvo okupljanje crnogorskih gimnazijalaca, a spojila ih je ljubav prema dobroj muzici. Ziri je radio u sastavu Zeljko Milovic, Vjera Nikolic, Vlado Maras, Mihailo Radonjic i Nina Zizic.

Druga nagrada, audio oprema u vrijednosti od 300 eura, pripala je bendu iz kotorske gimnazije “Sunset”, a elektricna gitara, kao treca nagrada, posla je u ruke benda “Krug” iz barske gimnazije.

“Takmicenje je bilo organizovano tako da od tri kompozicije koje su izvodenje, jedna bude autorska. Na ovaj nacin uspjesno je realizovan glavni cilj takmicenja, a to je da se mladi ljudi podstaknu na kreaciju i stvaranje svojih djela, a ne da samo imitiraju ili interpretiraju vec postojeca. Ispunjeni su i ostali ciljevi, a to su: usmjeravanje srednjoskolaca na kvalitetne sadrzaje, unapredenje vannastavnih sadrzaja, razvijanje kostruktivne kriticke misli, uvazavanje razlicitosti”, isticu u danilovgradskoj Gimnaziji.

Clanovi benda “Ne bilo rock-a” su rekli da im je ovaj projekat dao sansu da pokazu ljubav prema rok muzici i da uzivaju u svakom trenutku.

“Takmicenje ‘Danilovgradation’ je bio odlican nacin da svi cujemo nesto novo, ali i da uzivamo u starijim pjesmama koje su oblikovale ovaj muzicki zanr. Bendovi koji su dosli iz svih gradova Crne Gore imali su sansu da se upoznaju i da zajedno ovaj dogadaj ucine nezaboravnim. Naravno, nagrade koje su uslijedile bile su rezultat rada i truda. Sva nasa ocekivanja su bila ispunjena”, kazali su u bendu.

Direktorica danilovgradske gimnazije “Petar I Petrovic Njegos” Natasa Latkovic, rekla je da su svi pozitivno reagovali na ideju i projekat.
“Srednjoskolci su svirali na bini i sa ozvucenjem na kojem bi im pozavidjela velika imena muzicke scene. Glasanje je bilo transparentno, jer se njegov tok mogao pratiti na led ekranu kao na velikim takmicenjima. Rijeci hvale nijesu zalili ni clanovi zirija koji su izrazili zelju da ‘Danilovgradation’ preraste u tradicionalnu manifestaciju. Takmicenje ne bi bilo izvodljivo bez podrske Ministarstva prosvjete i opstine Danilovgrad, a nezaobilazna podrska su bili i sponzori nagrada: PAM, Muzicki magazin Glorija i Euro Unit. Ostaje samo da nastavimo gdje smo stali i ne dozvolimo da se ova prica zavrsi jednim izdanjem”, porucila je Latkovic.

PR Ministarstva prosvjete Milica Lekic je istakla da je takmicenje bilo takvo da je ostavilo obavezu da narednih godina bude sve vece, a Zorica Kovacevic, predsjednica opstine Danilovgrad, je dodala da je lokalna uprava prepoznala sjajnu ideju.

“Bili smo domacini ne samo takmicarima iz devet crnogorskih gradova, vec i njihovoj brojnoj publici. Posebno nas raduje sto se ova manifestacija podudarila i sa godinom u kojoj proslavljamo 150 godina od osnivanja Opstine. Nasa gimnazija ce u nama imati pouzdanog partnera za realizaciju aktivnosti koje su od interesa za mlade i podsticu njihovo stvaralastvo i kreativnost”, kazala je Kovacevic.

Pjesmu mozete naci na sljedecem linku.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • Tunel Sozina opslužio 2,75 miliona vozila
    on 07/09/2024 at 16:24

    Tunel Sozina je od početka godine opslužio skoro 2,75 miliona vozila.

  • Ove godine preko 9.000 novozaposlenih
    on 07/09/2024 at 16:17

    U Crnoj Gori je na kraju avgusta bilo 32,6 hiljada nezaposlenih, tri odsto manje nego u julu, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

  • Ubrzati izgradnju gasovoda kroz Crnu Goru
    on 07/09/2024 at 10:09

    Crna Gora i Italija su kroz istoriju snažno povezane, susjedski odnosi su na visokom nivou, međutim uvijek ima prostora da se ekonomska saradnja poboljša, a naš zajednički zadatak je da na tome radimo, stvarajući konekcije sa poslovnom zajednicom i investitorima, konstatovano je prilikom susreta ministra rudarstva, nafte i gasa Admira Šahmanovića i Andreine Marsela, ambasadorke Italije u Crnoj Gori.

  • Krvavac: Plate i penzije veće, cijene niže
    on 07/09/2024 at 09:11

    Implementacijom programa ES2 i limitiranjem cijena u trgovinama stvorili smo pretpostavke da građani imaju na raspolaganju veće plate i penzije i niže cijene, čime se unapređuje njihova kupovna moć, a čemu već svjedočimo kroz niže cijene preko 1000 artikala u marketima, poručio je član predsjedništva Pokreta Evropa sad Branko Krvavac.

  • Namirnice značajno pojeftinile
    on 07/09/2024 at 08:47

    Kilogram domaćeg sira pojeftinio je za oko 32 centa, litar jogurta za 30 centi, litar trajnog mlijeka u tetrapaku i svježeg mlijeka za 10 centi, stoni margarin je jeftiniji za 27 centi, kokošija pašteta za 33 centa, kilogram krompira za 10 centi, pasulja za 31 cent, tegla džema za oko 12 centi, pakovanje dječjih pelena od 40 komanda za 70 centi, abrazivno sredstvo sa čišćenje za 17 centi...

  • Od nagradnih i igara na sreću prihodovali 18 miliona eura
    on 07/09/2024 at 06:17

    Crna Gora je od nagradnih i igara na sreću u prvih sedam mjeseci po osnovu koncesionih naknada zaradila oko 18 miliona eura, što je preko 80 odsto veći prihod nego u istom periodu prošle godine. Samo u julu je prihodovala tri miliona i dvije stotine hiljada eura, kaže za Radio Crne Gore direktor Uprave za igre na sreću Spasoje Papić.

  • Parlament usvojio Evropu sad 2, srećna veća primanja svim građanima
    on 06/09/2024 at 22:16

    Premijer Milojko Spajić oglasio se na mrezi X nakon današnjeg glasanja u Parlamentu.

  • "Od oktobra veće sve plate, od januara penzije"
    on 06/09/2024 at 21:17

    Skupština Crne Gore je na večerašnjoj sjednici usvojila sve zakone potrebne za sprovođenje programa Evropa Sad! 2 po kome će od oktobra 2024. biti uvećane sve plate, a od januara 2025. i sve penzije", saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

  • Drobnjak: Penzije mogu biti samo veće; Vuković: U strategiji nije ono što je prethodno obećano
    on 06/09/2024 at 19:33

    Direktor Fonda PIO Vladimir Drobnjak kazao je da će penzije biti sigurne i da neće doći do njihovog smanjenja već da mogu biti samo veće. Miloš Vuković iz Fidelity consulting je istakao da ono što je navedeno u Fiskalnoj stategiji nije ono što je obećano građanima.

  • Građani različito o akciji, analitičari upozoravaju na kratkoročnost rješenja
    on 06/09/2024 at 18:51

    Počela je akcija "Limitirane cijene", u okviru koje je obuhvaćen 71 proizvod i više od 1.000 artikala. Građani različito gledaju na akciju, a naša ekipa posjetila je jedan od marketa i provjerila ima li razlike u cijenama. Istraživali smo i kakvi su dugoročni efekti ove akcije.