UTISCI NAKON MECA

Selektor zenske rukometne reprezentacije Crne Gore Per Johanson kazao je da je zadovoljan nakon ubjedljive pobjede koju je nasa selekcija ostvarila protiv Kazahstana.

Podsjecamo, Lavice su ubjedljivo i s lakocom jutros savladale selekciju Kazahstana, u drugoj utakmici C grupe Svjetskog prvenstva u Japanu.

To je drugi trijumf nase selekcije, nakon sto je na startu slavila protiv Senegala 29:25 (14:15).

Izabranice selektora Pera Johansona ni u drugom mecu na sampionatu nijesu bile na najvisem nivou, ali su na kraju ostvarile ubjedljivu pobjedu i napravile lijepu uvertiru za ono sto ih ocekuje u nastavku prvenstva. Slijedi dan pauze, a potom prvi od tri meca odluke za plasman u glavnu rundu – protivnik ce biti Madarska.

Zadovljan sam zbog ubjedljive pobjede i sto su sve igracice dobile priliku. Naravno morali smo da ranije prelomimo mec u svoju korist. Kazahstan ima specifican nacin igre i bili su tezak protivnik do samog finisa, kada smo pokazali bolji karakter. Dobro je sto smo odmorili nekoliko igracica i sada se okrecemo narednih mecevima”, kazao je selektor Per Johanson.

”Lavice” su tokom cijelog meca bile su u vodstvu, ali su greskama dozvoljavale rivalu da zaostatak smanji na gol.

Tek u finisu slomile su otpor protivnika i stekle dvocifrenu prednost.

I protiv Kazahstana je kao i protiv Senegala bilo teze nego sto smo ocekivale. Zadovoljna sam sto smo izvukle maksimum i upisale drugu pobjedu, ali se nadam da nam se greske nece ponavljati, jer je sada svaki naredni protivnik ozbiljniji. Pokazale smo karakter i kada nam nije islo, slijedi nam dan odmora, a onda mecevi u kojima zelima da pokazemo zbog cega smo u Japanu i sto zelimo”, kazala je golmanka Marta Batinovic.

Najefikasnija u nasoj selekciji, koja je igrala bez Katarine Bulatovic i Marine Rajcic, bila je Jovanka Radicevic sa devet, dok su po cetiri gola postigle Majda Mehmedovic, Durdina Jaukovic i Jelena Despotovic.

Vazna pobjeda za nas, ali i mene jer sam debitovala na velikim takmicenjima. Bilo je dosta dobrih stvari, nazalost i onih koje ne smiju da nam se ponavljaju. Trudicemo se da to ispravimo u narednim mecevima, jer nas ocekuju znacajno tezi rivali”, kazala je krilo Dijana Mugosa.

U selekciji Kazahstana najbolja je bila Irina Aleksandrova sa pet golova.

Srecne smo zbog pobjede i konacnog rezultata. Nije bilo onako kako smo zamislile jer je bilo gresaka, ali sigurna sam da cemo ih ispraviti. S nestpljenjem ocekujemo meceve koji su pred nama, odradicemo analizu kao i za prethodne i spremiti se na najbolji nacin”, kazala je golmanka Ljubica Nenezic.

Crna Gora ce u trecem kolu, u utorak u sedam sati, igrati sa Madarskom.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • Manja inflacija, unutrašnja politička dešavanja predstavljaju rizik
    on 18/10/2024 at 05:34

    Svjetska banka (SB) saopštila je da će se ekonomski rast Crne Gore ove godine usporiti na 3,4%, u odnosu na 6,3% u 2023. godini, zbog slabije turističke sezone, potvrđujući svoju projekciju iz juna.

  • Mujović: Utvrđen tačan prihod radnika Željezare na mjesečnom nivou
    on 17/10/2024 at 17:12

    Zadatak radnika Željezare jeste da intenziviraju svoje aktivnosti na izradi konstrukcija za solarne panele i betonskih blokova i ono što je vrlo važno jeste da se tačno zna koliki mora biti prihod radnika Željezare na mjesečnom nivou, kako bi kompanija poslovala na jedan adekvatan način i kako bi zaposleni zarađivali za svoje bruto lične dohodke, saopštio je ministar energetike Saša Mujović nakon sastanka sa radnicima i rukovodostvom Željezare Nikšić i EPCG.

  • Saveljić razriješili zbog neodgovornog upravljanja kompanijom
    on 17/10/2024 at 15:18

    Nekadašnja direktorica EPCG Solar gradnje Valerija Saveljić razriješena je jer je, između ostalog, neodgovorno upravljala kompanijom, nije realizovala sve poslove te nije poštovala odluke osnivača piše u obrazloženju za smjenu koji je razmotrio i usvojio Odbor direktora EPCG Solar gradnje.

  • Predstavnici Vlade prvi put u fabrici mermera nakon više od 40 godina
    on 17/10/2024 at 14:36

    Maljat Stone AD u Danilovgradu, čuveni bivši Mermer - najstarije preduzeće u Crnoj Gori koje se bavi obradom mermera, prvi put su obišli predstavnici Vlade za 48 godina postojanja.

  • "Više od 30 novih projekata u Predlogu kapitalnog budžeta za 2025."
    on 17/10/2024 at 14:17

    Više od 30 novih projekata biće u Predlogu kapitalnog budžeta za 2025. godine, saopšteno je nakon sjednice Savjeta za javne investicije, kojim predsjedava premijer Milojko Spajić, uz učešće resornih ministara i ključnih institucija u realizaciji kapitalnih projekata.

  • Svjetska banka: Rast naredne godine 3,5 odsto
    on 17/10/2024 at 13:21

    Crnogorska ekonomija će naredne godine rasti 3,5 odsto, što je 0,7 procentnih poena više u odnosu na raniju prognozu, navodi se u najnovijem izvještaju Svjetske banke (SB).

  • Svjetska banka prognozira usporavanje ekonomskog rasta u CG na 3,4 odsto
    on 17/10/2024 at 11:24

    Nakon tri godine snažnog rasta nakon pandemije očekuje se usporavanje ekonomskih aktivnosti, procjenjuju u Svjetskoj banci (SB). U ovoj godini prognoziraju usporavanje ekonomskog rasta u Crnoj Gori na 3,4 odsto, saopštio je ekonomista SB za Crnu Goru Milan Lakićević.

  • EPCG projektuje da će do 2028. cijena struje godišnje rasti šest odsto
    on 17/10/2024 at 10:04

    Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) projektuje da će u naredne četiri godine cijene struje za distributivne potrošače, što uključuje i domaćinstva, prosječno rasti šest odsto godišnje, navodi se u četvorogodišnjem poslovnom planu energetske kompanije, datiranom u prvom dijelu ove godine, a koji je u posjedu Akcije za socijalnu pravdu (ASP).

  • Izabran novi Odbor direktora EPCG-Željezara Nikšić
    on 17/10/2024 at 07:24

    Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) je u svojstvu Skupštine EPCG-Željezara Nikšić izabrao novi sastav tog tijela kćerke-kompanije.

  • Danas predstavljanje izvještaja SB za Zapadni Balkan
    on 17/10/2024 at 06:33

    Svjetska banka (SB) predstaviće danas redovni ekonomski izvještaj za zemlje Zapadnog Balkana.